ERFSTUK 2.0

HISTORIEK

In 2020 mocht ik een oude massieve eiken tafel omtoveren tot een hedendaagse tafel en enkele unieke objecten. Deze beslissing kwam er na jaren van rouw. Na jaren van twijfel wat te doen met deze verouderde meubels boordevol sentiment en herinneringen. Ik deed wat ik altijd deed: oude meubels liefdevol transformeren in tijdloze items voor de volgende generatie(s). Maar de meerwaarde was deze keer écht van onschatbare waarde. Haar echtgenoot, hun papa, kreeg – figuurlijk – opnieuw plaats aan die vernieuwde tafel. Hij is er bij wanneer de Paastafel gedekt wordt, wanneer er spelavond gespeeld wordt of wanneer de fotoalbums bovengehaald worden. Hij is er altijd bij geweest en zal er altijd bij blijven.

MISSIE

Ik heb een passie voor oude meubels. En ik heb een zwak voor mensen. Samengevat: ik koester authentieke verhalen. Met Atelier Recyclé wil ik deze oude verhalen vangen én nieuwe helpen creëren. Het bovenstaand project deed me beseffen hoe waardevol herinneringen zijn en hoe noodzakelijk het is om verlies een plaats te kunnen geven. En daarmee ga ik voortaan actief aan de slag. Vanzelfsprekend zijn meubels gelukkiger als ze kunnen dienen in plaats van stof te vangen op zolder of krom te trekken in een vochtige kelder. Minder vanzelfsprekend is het om jou gelukkig te krijgen bij het aanschouwen van dat oude meubilair. En daar maak ik graag mijn missie van. Samen op zoek gaan naar de mogelijkheden die, zelfs de meest bombastische, massieve meubels te bieden hebben. Samen op zoek gaan naar een manier om die herinneringen te vertalen naar een waardevol aandenken voor de toekomst.

AANPAK

In samenwerking met Hannemans, hebben we een frame ontworpen uit massief resthout. Tijdloos en elegant, volledig binnen onze huisstijl. Wij kiezen doorgaans voor een transparante afwerking zodat het karakter van het hout alle vrijheid krijgt. Vanzelfsprekend kan dit ontwerp én de afwerking nog aangepast worden aan jouw wensen. We werken hiervoor met ecologische vernis of lak op waterbasis, want dat is beter voor jou én beter voor de wereld rondom jou. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

CONTACT