SUMMER

This year summer will still be dominated by the social distancing and precautionary measurements. For many, ourselves included,  a staycation lies ahead of us. Sure, the challenge is real, but so are the opportunities. We honestly are looking forward to spending a slow summer and creating memorable moments close to home.  After all, who can be against a budget- and ecofriendly holiday? Happy to share some ideas with you!

1. Camping Pelouse

Kamperen staat voor gezelligheid onder mensen, dichtbij de natuur. Meer als een gazon en vrienden of familie heb je strikt gezien dus niet nodig. Verdeel jouw tuin in tentzones, laat de kinderen stenen rapen om het kampvuur veilig af te bakenen en installeer een buitendouche of -badje indien je de mogelijkheid hebt. Lekker eten & companie zijn de ingrediënten voor een memorabele avond of relax weekendje. Wij ervaren het maken van de persoonlijke uitnodigingen als een fijne extra en het laat ons – samen met de kinderen – gerichter uitkijken naar deze staycation oplossing. Geen zin of tijd om zelf iets te maken? Dan mag je deze gerust downloaden. 

2. Delen is het nieuwe hebben

Ok het was om zijn dag te breken. Ok we hebben een bordje #blijfinuwkot aan de poort moeten hangen, voor zijn veiligheid nota bene. Maar mee mogen genieten van de eerste oogsten uit buurmans moestuin en het lenen van wat gereedschap dat ik niet had, deed ons nogmaals beseffen hoe waardevol delen wel is. Minder hoeven te bezitten werkt bevrijdend en is bevorderlijk voor een creatieve oplossing en/of een fijn sociaal contact. Wanneer ons zoontje enthousiast rondfietst met diens knuffel op zijn herstelde bagagedrager, dan zie je de buurman voldaan kijken. En wat zijn wij opgelucht dat er dit jaar ook eens rabarber of frambozen in de confituur kan in plaats van enkel -weeral- rode bessen. Kortom, delen maakt blij. En ruilen doet dat evenzeer. Dus bedenk alvast eens wat jij deze zomer zou willen doen of nodig hebt om er een memorable vakantie van te maken. Misschien kan je samen met enkele vrienden, buren of familie een doorgeef-of-ruil-systeem bedenken voor ontspannende lectuur, die gezellige vuurschaal, boeiend kinderspeelgoed of  verse moestuinoogsten? 

3. Vive la Belgique!

De afgelopen weken hebben we, net als zovelen, bijna elk dag gefietst of gewandeld. Wandeldates werden als het ware de nieuwe sociale omgangsvorm. Er werden ondertussen bijzonder fijne gesprekken gevoerd en de mooiste wilde plukboeketten samengesteld. De wereld leek even stil te staan en #blijfinuwkot deed ons met andere ogen naar onze buurt kijken. Nooit gedacht, maar dat smaakt absoluut naar meer! In de kringwinkel vonden we bovendien een fiets- en wandelgids van Natuurpunt. En toen was het beslist… wij gaan gewoon dagtrippen in België en zullen ons ongetwijfeld meer dan eens elders wanen. Combineer dit waar mogelijk met Operatie Proper van Mooimakers en promoveer de kinderen tot echte zwerfvuil-superhelden. Natuur blij, zij blij. Win-win, toch? 

4. Lieflijke lectuur

Als er éen magazine is dat aantoont dat lokaal/dichtbij boeiend, inspirerend, wonderschoon en hoogstaand kan zijn, dan is het LIEFKEmagazine wel. Nederlands en de seizoenen volgend, maar hun thema’s, recepten, woorden en beelden zijn tijdloos en voor iedereen. Keer op keer lijkt dit magazine het juiste thema op het juiste moment te brengen. De ideale lectuur om bij te onthaasten, tijd voor reflectie in te bouwen en geïnspireerd te raken. Fragiel en oersterk. Zoals jij, zoals ik. Zoals LIEFKE. 

5. Summer tunes

Maak je camping wat meer glamping door zorgvuldig geselecteerde plaatjes op te leggen. We kunnen alvast ‘Rejoice’ van Tony Allen & Hugh Masekela aanraden. De titel alleen al maakt het een plaat om je te verblijden. Lekker zomers en swingend, klinkt natuurlijk het best op vinyl! Contacteer ons vrijblijvend indien je onze AR|Platenkast en toebehoren hiervoor zou willen huren.