REUSE

Atelier Reccyclé is ontstaan vanuit een passie voor tweedehands én de nood aan een antwoord op onze huidige consumptiemaatschappij. We kopen allemaal te veel en verspillen daardoor ook te veel. En uiteraard hebben al die spullen ook een ecologische voetafdruk, van productie tot afvalverwerking. Globaal genomen worden noch de mensheid noch onze planeet daar beter van. Tracy Chapman verwoorde dit 20jaar geleden al in haar pakkende nummer ‘Mountain’ o things‘! Er is gelukkig een steeds groeiend draagvlak voor kringloop- of circulaire economie. En ook wij proberen daarin ons steentje bij te dragen.

“Waste isn’t waste until it is wasted”

Niet alleen wordt er teveel weggegooid, maar ook veel te snel. Terwijl heel veel items wel nog herstelbaar zijn of goed bruikbaar in een tweede leven. Delen, ruilen, geven, krijgen. Allemaal worden we er beter en gelukkiger van. Ook zelf (op)maken geeft zoveel voldoening. 

Het geluksgevoel na een impulsieve aankoop is – als we eerlijk zijn- vaak van korte duur, toch? Kies je echter voor de moeilijkere of tragere weg, dan is de voldoening eens zo groot en van lange duur.

 

Hergebruik is key! Onze collectie bestaat daarom uitsluitend uit preloved meubels en decoratie. Met de nodige aandacht wordt elk item gerestaureerd of hersteld waar nodig en opgemaakt volgens onze huisstijl. Zo haal je een uniek, eerlijk en duurzaam item in huis dat weer generaties meekan. Heb je echter zelf een vondst of erfstuk dat wat liefde kan gebruiken, dan helpen we jou eveneens graag verder op maat. Samen kunnen we namelijk meer ‘afval’ redden dan alleen. Onze SERVICE is toepasbaar op een enkel meubelstuk tot jouw ganse interieur. Contacteer ons vrijblijvend om samen alle opties te bekijken. 

“Waste or opportunity? Basically, it’s just a point of view”

Dankzij de hulp van een zeer bedreven ambachtsman uit ons dorp, kunnen we nu nog meer resthout hergebruiken en onze collectie aanvullen met unieke interieur objecten. Maar wist je dat we dit ook van jouw eigen oude (houten) spullen kunnen maken? Atelier Recyclé ontwerpt alle objecten in functie van het ‘afval’ en kiest voor een duurzame afwerking. Zo kan dat lelijk tafeltje voortaan de show stelen als taartenschotel of kandelaar,
aan jou de keuze.